Läromedel och kurser

Den bästa läroboken i interlingua är fortfarande Ingvar Stenströms ”Interlingua – Instrumento moderne de communication international”. Den lär på ett intressant och underhållande sätt ut grunderna i interlinguas grammatik och ordförråd. När man är klar med boken kan man interlinguas grammatik, som är lätt och regelbunden, och har ett grundläggande ordförråd på cirka 2000 ord. Därefter kan man läsa och prata interlingua och komplettera sitt ordförråd med hjälp av ordbok, förslagsvis Pian Boalts omfattande ordbok svenska-interlingua.

För att hitta översättningar från interlingua till svenska rekommenderar vi Glosbe.

Lättast är att köpa lngvars lärobok via LULU.

Här är Boalts ordbok, som finns gratis på nätet.

 

På den brasilianska interlinguaunionens (UBI) hemsida finns en gratis lärobok i PDF-format. Den är enspråkig på Interlingua och passar för den som redan lärt sig lite grunder:

Carlos Henrique Vilas Boas: Interlingua pro omnes

 

Vokabel är ett mycket bra program för självstudier. Man kan skapa sin egen lista på glosor och fraser med översättningar. Och sedan hålla förhör med sig själv på flera valfria sätt. Det är mycket mångsidigt. Det finns också i en variant helt på interlingua i menyer och hjälptext. Det finns färdiga gloslistor på flera språk.

Du kan också hämta gloslistorna här:
Svenska-Interlingua
Interlingua-Svenska
(högerklicka > spara som)

Observera att Vokabel är helt översatt även till interlingua och att man kan byta språk mellan svenska och interlingua även inne i endera versionen.

Programmet är gjort av vår medlem Per-Erik Kristensson och har vunnit flera pristävlingar. Hämta Vokabel, gloslistor mm på hans hemsida www.pekspro.com